Valikko Sulje

HUOLTO JA KUNNOSSAPITO

PROKONE Oy tarjoaa asiakkailleen omia resurssejaan käyttäen sekä yhteistyökumppaneiden avulla koko Suomen kattavaa metallintyöstökoneiden kunnossapito- ja huoltopalvelua. Elektroniikka, sähkö-, mekaniikka-, konerikko- ja määräaikaishuollot, merkeistä ja malleista riippumatta, yhteydenotto meihin riittää. Erikoisalaamme ovat:

  • CNC-sorvien, työstökeskuksien, jyrsinkoneiden ja muiden työstökoneiden huollot, korjaukset, muutostyöt ja automaatiosovellukset
  • Särmäyspuristimien, levytyökeskuksien, levyleikkureiden, sekä erillisten CNC-takavasteiden huollot, korjaukset ja retrofittaukset
  • Työstökoneiden mekaaniset korjaukset, geometriset tarkistukset ja säädöt sekä vaaitukset


TYÖSTÖKONEIDEN MODERNISOINTI

Jos CNC-kone on mekaanisesti hyvässä kunnossa, mutta ohjaus on vioittunut tai vanhentunut, koneen modernisointi on varteenotettava vaihtoehto. Modernisointi käsittää ohjauksen, servomoottoreiden, servo-ohjaimien ja karakäyttöjen vaihtamisen uusiin, joko osittain tai kokonaan. Modernisoimalla saadaan nykyaikaisia ohjaustoimintoja sekä lisäominaisuuksia murto-osalla uuden työstökoneen hinnasta.

TYÖSTÖKONEIDEN PERUSKORJAUS

Mekaanisesti peruskorjaamalla työstökoneen saa takaisin osittain, ellei kokonaan, alkuperäiset tarkkuudet. Peruskorjaaminen käsittää koneen tärkeimpien mekaanisten osien läpikäymisen ja säätämisen sekä mahdollisen vaihtamisen tai korjaamisen. Peruskorjaamisessa käydään läpi mm. laakerointi, voitelujärjestelmä, johdepinnat, tiivisteet ja johdepyyhkijät, kuularuuvit, hydrauliikka, vetohihnat, akseliservon ja karamoottorin yhdysosat. Peruskorjaamisen jälkeen säädetään vaaitus ja geometria valmistajan pöytäkirjan mukaan.

Kararemontti

KONEIDEN SIIRROT, ASENNUKSET JA YLÖSAJOT

Tehtaassa tulee tilanteita, että kone tai koneita pitää siirtää, joko tehtaan sisällä tai tehtaasta toiseen. Tämä tapahtuu useimmille koneista ainakin kerran ensiasennuksen jälkeen. Prokone Oy:n mekaanikot ja sähköasentajat sekä kanssamme yhteistyössä toimivat kuljettamisen ammattilaiset tekevät koneiden siirrot vankalla ammattitaidolla ja kokemuksella. Suoritamme purkamisen, siirron, kuljetuksen, asennuksen ja ylösajon asiakkaan toiveiden mukaan, jotta koneet saadaan jälleen tuotantoon mahdollisimman nopeasti.

AUTOMATISOINTI

Sovellamme työstökoneisiin automaattista kappaleiden käsittelyä, työkappaleiden tarkistuksia, syöttölaitteita, lisätoimintoja ja turvallisuuteen liittyviä muutostöitä. Yhteistyökumppaneitamme ovat useat Suomessa ja ulkomailla toimivat valmistajat ja toimittajat, joiden avulla pystymme toimittamaan asiakkaillemme juuri heille sopivan sovelluksen. Myymme, asennamme ja huollamme HURCO AUTOBEND -särmäyspuristimien CNC-takavaste- ja kulmansäätöohjauksia.

Unitronics tuoteperhe

LASERMITTAUSPALVELU
Yhteistyö useiden konetoimittajien sekä huoltoyhtiöiden kanssa on johtanut siihen, että Prokone Oy päätti aloittaa lasermittauspalvelun. Pituuksien sekä geometristen mittauksien lisäksi voidaan myös suorittaa koneen kompensointi ja oikaisut mittauksen yhteydessä. Prokone Oy toimii yhteistyössä Optodynen Inc.:in kanssa ja käytössä on Optodynen rinnakkais-kaksisädelaser. Perinteiseen yksisädelaseriin verrattuna kaksisädelaser mittaa kahdella rinnakkaisella lasersäteellä yhtaikaa. Tällä saavutamme sen, että samalla kun tarkistamme liikkeen pituuden, näemme myös kyseisen liikkeen suoruuden. 

LÄMPÖKAMERAKUVAUS

Prokone Oy suorittaa laitteistojen ja kojeistojen lämpökamerakuvauksia. Lämpökamerakuvien perusteella voidaan arvioida laitteiston kuntoa ja havaita esimerkiksi lämpötilamuutosten perusteella mahdollisia tulevia vikatapauksia ennakolta. Lämpökamerakuvauksella voidaan siis säästää asiakkaan rahaa sekä estämällä laitteiden hajoamisia että suuntaamalla huollon resursseja ”tulipalojen sammuttelusta” pitkän tähtäimen huoltosuunnitteluun. 

MUUT MITTAUSPALVELUT

Prokone Oy tarjoaa uusina palveluina työstökoneiden karan jousipaketin vetovoiman / vetotangon voiman mittaksia sekä hydraulisten ja pneumaattisten pakkojen puristuspaineen mittauksia.